Dreiser egun handia, txinatarrak igerilekuan, Li gimnasian

Tokio (Associated Press) -Caleb Drexelek banakako bere lehen urrezko domina irabazi zuen, emakumezko txinatarrek errelebo lasterketa errekorra lortu zuten eta Sunisa Lee estatubatuarrak emakumezkoen gimnasian urrezko domina lortu zuen.
Tokioko Olinpiar Jokoetako 6. egunean eguneko ekintza handiena igerilekuan egin ondoren, Li-k distira egin zuen arratsaldeko gimnasian, eta Simone Byers taldekideak harmailetatik ikusi zuen.
Lee emakumezkoen emakumezkoen olinpiar txapelketa irabazi zuen bosgarren emakumea izan zen jarraian. Final bikain eta lehiakor batean, Rebeca Andrade (Rebeca Andrade) brasildarra garaitu zuen.
Lee-k guztira 57.433 puntu lortzea nahikoa da Andrade gainditzeko. Brasildarrak Latinoamerikako atleta batentzako gimnasia guztietako lehen domina irabazi zuen, baina urrezko domina galdu zuen kantxako lehiaketan birritan atera zenean.
Angelina Melnikova gimnasta errusiarrak brontzezko domina lortu zuen bi egunetan Txinako Errepublika taldeko finalean urrezko domina lortu eta gero.
Drexelek, Estatu Batuetako Michael Phelpsen oinordekoak, 100 metro librean irabazi zuen 47,02 segundoko olinpiar errekorra lortuz, seigarren bat besterik ez zuen Australiako Kyle Chalmers txapeldun nagusiaren aurretik. Horri esker, bere karrerako laugarren urrezko domina irabazi zuen. Aurreko hirurak erreleboko lasterketak izan ziren.
“Oso desberdina da. Uste dut hala izango zela pentsatu nuela, ez dut onartu nahi ", esan zuen. “Askoz zailagoa da. Zure buruarengan konfiantza izan behar duzu, inork ezin zaitu salbatu ".
Eguneko partidarik dramatikoena izan zen Txinak munduko errekorra ezarri zuela emakumezkoen 4x200 metro libreko erreleboan, eta horrek harritu egin zituen Estatu Batuak eta Australia.
Katie Ledeckyk hirugarren postua lortu zuen talde estatubatuarraren errelebo gisa, Txinako taldetik ia 2 segundora eta Australiako taldearen atzetik.
Ledeckyk Leah Neale australiarra gainditu zuen eta Li Bingjie jokalari txinatarrarekiko aldea murriztu zuen, baina azkenean ez zuen lortu.
Li-k pilota ukitu zuen 7 minutu eta 40,33 segundoko munduko errekorrean. Errelebo lasterketaren aurretik 200 metroko tximeleta txapelketa irabazi izanaren errekor olinpikoa ere lortu zuen.
"200 tximeleta kolpe osatu arte, gure entrenatzaileak esan zidan:" Errelebo lasterketa batean zaude ", ez nekien hori egiten ari nintzenik", esan zuen interpretearen bidez. "Ez dakit igeri egiten 200 metro, nahiz eta 200 metroko entrenamenduen kalitatea eta maila izan."
Estatubatuarrek zilarrezko domina 7: 40,73rekin irabazi zuten, eta Australian, berriz, brontzezko domina 7: 41,29. Hiru domina irabazleek australiarrek 2019ko Munduko Txapelketan 7: 41,50 munduko errekorra gainditu zuten.
Serbiar zenbakiak 6-2 eta 6-0 irabazi zion Kei Nishikori japoniar jokalari gogokoena finalerdietan sartzeko eta Urrezko Slamerako eskaintza luzatzeko.
Steffi Graf 1988an Grand Slameko lau probak eta urrezko olinpiar domina urte natural berean irabazi zituen tenislari bakarra izan zen.
Djokovicek Australian Open, Frantziako Open eta Wimbledon irabazi ditu aurten, eta Tokioko Olinpiar Txapelduna eta AEBetako Irekia garaikurra behar ditu Urrezko Slam-a osatzeko.
Emakumezkoen lehiaketan, Suitzako Belinda Bencic, 12. sailkatua, eta Txekiar Errepublikako Markta vondrosova 2019ko Frantziako Irekiko finalean bilduko dira urrezko dominaren partidan.
Bencic-ek Elena Lebakina kazako jokalaria 7-6 (2), 4-6 eta 6-3 irabazi zion. Hirugarren txandan, Naomi Osaka kanporatu zuen von Drusovak 6-3 eta 6-1 irabazi zuen. Laugarren hazia Elena Svitolina ukrainarra.
Sepp Straka austriarrak 4 hegazti harrapatu zituen azken sei zuloetan eta 63, 8 parean jaurti zituen, Jane Watananon jazz thailandiarra gizonezkoen golfeko lehen txandan gidatuz. Hagaxka.
Thomas Peters belgikarra Rio de Janeiroko brontzezko dominan lehen postua lortu zuen duela bost urte. 30 eta 65 jaurti zituen atzeko bederatzi zuloetan.
Carlos Ortiz mexikarrak (Carlos Ortiz) 65 puntu lortu zituen kantxan puntuazio baldintza ezin hobetan, hain primitiboak ezen jokalariek lehen aldiz belarrik gabe iritsi baitziren, bi hilabetez itxita egon delako.
Sam Kendricks (Sam Kendricks) pertika jauziko munduko txapeldun estatubatuarrak olinpiadak galduko ditu COVID-19ri positiboa eman ondoren.
Kendricksen aitak sare sozialetan argitaratu zuen semeak ez zuela sintomarik, baina esan zioten positiboa izan zela Tokion zegoela eta lehiaketatik kanpo utzi zuela.
AEBetako Olinpiar Batzordeak eta Paralinpiar Batzordeak berria berretsi eta Kendricks hotel batean isolatuta zegoela adierazi zuten.
Kendricks-ek brontzezko domina irabazi zuen 2016ko Olinpiar Jokoetan eta urrezko domina irabazi zuen azken bi Munduko Txapelketetan. 19 oin 10,5 hazbeteko (6,06 metro) errekor amerikarra du.
Kendricks-ek positiboa eman zuela jakinarazi eta gutxira, beste pertika jaurtitzaile batek, Germán Chiaraviglio argentinarrak, esan zuen jokoz kanpo zegoela positiboa eman zuelako.
Hachimurak 34 puntu eman zituen arren, Japoniako taldeak 45 urteotan gizonezkoen saskibaloi txapelketa olinpikoa irabazi zuen lehen aldiz, baina hala ere huts egin zuen.
Luka Doncic-ek 25 puntu, 7 errebote eta 7 asistentzia lortu ditu 26 minututan beste emanaldi ikusgarri batean. Zoran Dragic-ek 24 puntu lortu zituen eta Esloveniak 116 Tokioko Olinpiar Jokoetan. -81 Japonia garaitu zuen garaitu gabe jarraitzeko.
Kelly Klaas eta Sarah Sponsil hondartzako boleiboleko jokalari estatubatuarrek 25 minutu eskasetan garaitu zuten Kenia, Olinpiar Jokoek egungo formatua hartu zutenetik emakumezkoen jokorik azkarrena.
Bikote estatubatuarrak 21-8 eta 21-6 irabazi zien Brackcides Khadambi eta Gaudencia Makokha-ri 2-0eko emaitzarekin eta ia ziur asko final-hamaseirenetako kanporaketan.
Joko hau FIVBk 2002an rallyen puntuazioa eta hiru onenetako sistema onartu zuenetik jokorik azkarrena da.
Phil Dalhausser eta Nick Lucena estatubatuarrek ere irabazi zuten. 21-19, 18-21, 15-6 irabazi zieten Julian Azaad eta Nicolas Capogrosso argentinarrak, 2-1eko emaitzarekin igoera biribilean. Gauza ona da gutxienez Tokioko partida bat gehiagorako.

Mezuaren ordua: 21-uzt-30-2021